Sonia Kuraś

Kuras Sonia

Sonia Kuraś - psycholożka, certyfikowana psychoterapeutka tańcem i ruchem, dyplomowana psychotraumatolożka, w praktyce Dyscypliny Ruchu Autentycznego

Pracuje z osobami dorosłymi. W ramach prywatnego gabinetu prowadzi sesje indywidualne, grupowe, diady matka-niemowlę. W pracy z ludźmi interesuje się obszarami: traumy wczesnodziecięcej, relacyjnej i transgeneracyjnej, psychosomatyki, ciąży i okresu okołoporodowego, uzależnienia-z perspektywy rozumienia funkcji, a nie pracy z objawem, we wszystkich tych obszarach uwzględniając perspektywę współczesnej neuronauki.

Kilkuletnie doświadczenie kliniczne zdobywała w Ośrodku Interwencji Kryzysowej w Gdyni, Seattle Children's Hospital - Autism Center w Seattle, Centrum Praw Kobiet w Gdańsku, Wojewódzkim Szpitalu Psychiatrycznym w Gdańsku (Całodobowy Oddział Ogólnopsychiatryczny, Oddział Psychiatrii Sądowej oraz Oddziale Dziennym) oraz Stowarzyszeniu Przyjazna Dłoń w Gdańsku.

Wierzy, że proces terapeutyczny to najlepsza forma poznania siebie i bezpiecznej pracy nad zrozumieniem relacji, które budujemy z innymi ludźmi, ze szczególnym uwzględnieniem roli ciała w tej formie pracy nad sobą.

Pracuje w Gdańsku.

tel. 601 391 608