Warsztaty

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

Emocje w Ruch!

Warszawa 7-8.10.2017
Podczas dwudniowego warsztatu będziemy poznawać i nazywać emocje w sposób zgodny z ich naturą, a więc angażując ciało i niewerbalną ekspresję. Wspólnie zastanowimy się do czego są nam potrzebne. Będziemy doświadczać ich wpływu na nasze ciała. Spróbujemy odnaleźć moc i mądrość stojącą za różnymi emocjami. Pobadamy nasze emocje w relacjach. Warsztat prowadzony będzie metodami psychoterapii tańcem i ruchem oraz psychologii zorientowanej na proces.
Przeznaczony dla osób zainteresowanych rozwojem osobistym.
Prowadząca: Izabela Guzek we współpracy z Martą Pociecha,www.terapiatancem-iba.pl, https://www.facebook.com/events/1527205910637617/?fref=ts,                                  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 600 390 008

Zastosowanie Terapii Tańcem i Ruchem w pracy z grupami. Dwudniowe szkolenie.

Warszawa, 21-22.10.2017

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się w jaki sposób komunikacja niewerbalna i zbudowane na niej doświadczenia taneczno-ruchowe mogą być pomocne w poznawaniu siebie, uruchamianiu przepływu i budowaniu spójności grupy. Szkolenie jest praktyczne, oparte na uczeniu się poprzez doświadczenie i w odniesieniu do konkretnych sytuacji zawodowych. Uczestnicy poznają wybrane metody pracy, czynniki leczące w terapii grupowej. Przyjrzą się procesom zachodzącym w grupie i wzmocnią swoje umiejętności prowadzenia grupy w oparciu o sygnały niewerbalne. Więcej na http://www.terapiatancem-iba.pl/szkolenie-z-zastosowania-terapii-tancem-i-ruchem-w-pracy-z-grupami/
Prowadząca: Izabela Guzek.
Kontakt i zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 600 390 008

VIII Dni Terapii Tańcem i Ruchem

Warszawa, 17-19.11.2017

Trzy dni warsztatów, seminariów i spotkań w ruchu, podczas których doświadczone terapeutki tańcem i ruchem podzielą się swoją praktyką, metodami i teorią, która je tłumaczy. Podczas tegorocznej edycji poznasz metody pracy oparte na dzieleniu się ruchem, ucieleśnianiu, doświadczaniu różnych wymiarów ruchu, analizie ruchu Labana. Warsztaty będą okazja do przyjrzenia się sobie w relacjach i rolach życiowych. W części seminaryjnej spróbujemy zaciekawić Cię tym czym są rytmy rozwojowe, jak wspierać dzieci i rodziców w efektywnej regulacji emocji, poznasz przykłady pracy z portretami ruchowymi. Otrzymasz materiały szkoleniowe i zaświadczenie. Więcej na www.terapiatancem-iba.pl
Dla osób zainteresowanych rozwojem osobistym i zawodowym. Dla osób, które spotkały się już z terapią tańcem i ruchem i takich, dla których jest to coś nowego.
Prowadzące: Izabela Guzek, Katarzyna Dańska, Agnieszka Sokołowska z Ośrodka Terapii Tańcem i Ruchem Iba

Techniki Terapii Tańcem i Ruchem w pracy z dziećmi ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.

Warszawa, 2-3.12.2017

Celem szkolenia jest uświadomienie roli komunikacji niewerbalnej i możliwości opierania się na niej w lepszym rozumieniu zachowań dzieci, nawiązywaniu z nimi kontaktu i tworzeniu narzędzi terapeutycznych wspomagających ich rozwój. Warsztat skierowany jest do terapeutów, pedagogów, psychologów i innych osób zajmujących się zawodowo lub zainteresowanych pracą z dziećmi ze niepełnosprawnością intelektualną, zespołem Downa, zaburzeniami ze spektrum autyzmu, ADHD. Uczestnicy szkolenia poznają techniki Terapii Tańcem i Ruchem użyteczne w pracy z dziećmi, rozwijaną umiejętności nawiązywania i budowanie kontaktu niewerbalnego oraz umiejętności lepszego rozumienia zachowań niewerbalnych dzieci. Nauczą się projektować ćwiczenia wspierające rozwój fizyczny, emocjonalny i społeczny dzieci.

Prowadząca: Izabela Guzek.Więcej na http://www.terapiatancem-iba.pl/techniki-terapii-tancem-i-ruchem-w-pracy-z-dziecmi-ze-specjalnymi-potrzebami-edukacyjnymi

Zapisy i Kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 600 390 008