Warsztaty

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

Emocje w Ruch!

Warszawa 27-28.05.2017
Podczas dwudniowego warsztatu będziemy poznawać i nazywać emocje w sposób zgodny z ich naturą, a więc angażując ciało i niewerbalną ekspresję. Wspólnie zastanowimy się do czego są nam potrzebne. Będziemy doświadczać ich wpływu na nasze ciała. Spróbujemy odnaleźć moc i mądrość stojącą za różnymi emocjami. Pobadamy nasze emocje w relacjach. Warsztat prowadzony będzie metodami psychoterapii tańcem i ruchem oraz psychologii zorientowanej na proces.
Przeznaczony dla osób zainteresowanych rozwojem osobistym.
Prowadząca: Izabela Guzek we współpracy z Martą Pociecha,www.terapiatancem-iba.pl, https://www.facebook.com/events/1527205910637617/,                                  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel: 600 390 008

Warsztat Majowy: "Taniec Animy i Animusa - Kim jestem? O równowadze, tworzeniu i autentycznym życiu”.

Ośrodek Wolnego Wyboru- Czarny Las 12-14 maja 2017
Zapraszamy na warsztat o 2 aspektach życia; kobiecości i męskości. Możesz je zaobserwować w świecie, w przyrodzie, nazywane jin i jang i wypełniające sobą cały ożywiony kosmos. Warsztat poświęcony będzie odkrywaniu które spotykają się w Tobie. Jaką relację mają Twoja Wewnętrzna Kobieta z Twoim Wewnętrznym Mężczyzną? Jeśli te dwa aspekty znajdą sposób na harmonijne współżycie w Twoim Wnętrzu, bardzo szybko ten stan znajdzie odzwierciedlenie w Twoich relacjach ze światem. Twoja Anima odpowie na pytanie “kim jesteś?, a Animus jasno i konsekwentnie zadziała, aby tę jakość zamanifestować w materii.

Połączenie metod terapii Tańcem i Ruchem z indywidualną pradawną praktyką gimnastyki słowiańskiej. Warsztat skierowany jest do kobiet i mężczyzna zainteresowanych rozwojem osobistym.

Prowadzące: Izabela Dominko i Katarzyna Matejczyk
Kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. tel. 601247364, więcej: https://www.facebook.com/events/1957604077801012/

Letnie warsztaty „Radość życia, radość tworzenia”

Mazury, 22-29 lipca 2017
Zapraszamy na warsztaty radości w Wesołowie! Będziemy praktykować znane nam sposoby na to, by radość na co dzień gościła w naszym życiu, wprowadzać ten temat w ruch i tańczyć tańce związane z różnymi formami radości. W programie codziennie poranna medytacja, taniec kreatywny, tańce w kręgu, dodatkowo warsztaty decoupage i tworzenia biżuterii, a także spacery, wycieczki rowerowe i inne atrakcje! Zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozwojem osobistym przez ruch i aktywnym wypoczynkiem w dobrym towarzystwie, a także terapeutów, pedagogów i trenerów, którzy chcieliby urozmaicić prowadzone zajęcia wzbogacając je o improwizację ruchową i tańce w kręgu.
Prowadzenie: Zuzanna Pędzich, Żaneta Ryszawa
Więcej informacji: http://www.choreoterapia.com.pl/?p=303

Język ruchu/ciała w życiu osobistym i pracy z ludźmi. Połączenie ruchu i psychiki.

Szkolenie obejmuje 2 części: 10-11 marca 2017 oraz 19-20 maja 2107

Szkolenie składa się z dwóch części (36godzin dydaktycznych). Bazuje na kompleksowym podejściu Rudolfa Labana, który „przetłumaczył” fascynujący język ruchu na słowa i tematy życiowe oraz na wiedzy o głębokim połączeniu ciała z psychiką. Szkolenie daje możliwość poznania i świadomego doświadczenia pierwszego i naturalnego języka ruchu i jego związku zarówno z emocjami jak i myśleniem, odkrywania co często nieświadomie „mówi” się przez ciało. Szkolenie rozwija umiejętność ucieleśnienia, obserwacji ruchu i pełniejszego zrozumienia siebie oraz drugiego człowieka/grupy, co ułatwia późniejsze włączanie świadomości ciała i ruchu do swojej pracy zawodowej z różnymi grupami.
Szkolenie daje konkretną wiedzę, rozwija umiejętności praktyczne i stwarza okazję, by poznać zaawansowany sposób rozumienia, twórczej pracy, przejścia różnych procesów w ruchu, które są zarówno w strukturze jak i pełne kreatywności.

DLA KOGO

Szczególnie zachęcam do udziału osoby pracujące lub przygotowujące się do pracy z ludźmi, zarówno te, które pracują poprzez słowo jak i poprzez ruch, taniec jako: trenerzy, coachowie, terapeuci, arteterapeuci, choreoterapeuci, nauczyciele, pedagodzy, seksuolodzy.

Prowadząca: Agnieszka Sokołowska. Więcej na: www.agasokolowska.com

KURS TERAPII TAŃCEM I RUCHEM dla osób pracujących terapeutycznie

Warszawa, początek 8.04.2017

Kurs składa się z 6 weekendowych modułów tematycznych, pomyślanych tak aby pomogły uczestnikowi zarówno wzbogacić swój warsztat, jak i stać się terapeutą lepiej osadzonym w ciele, świadomym procesów ruch-ciało-umysł. Ideą kursu jest zaprezentowanie narzędzi z obszarów ruchu, tańca i pracy z ciałem oraz dostarczenie doświadczeń pokazujących ich zastosowanie i oddziaływanie w pracy terapeutycznej i rozwojowej.
Kurs został opracowany przez Zespół terapeutów i nauczycieli przy Instytucie DMT – Polskim Instytucie Psychoterapii Tańcem i Ruchem

Prowadzenie: Justyna Bajew, Zuzanna Pędzich, Małgorzata Wiśniewska

Więcej informacji: http://www.instytutdmt.pl/pl/sekcja/aktualnosci/kurs-terapii-tancem-i-ruchem/43,10,0

Warsztaty PODSTAWY DMT

Warszawa 12-13.05.2017

Warsztat prezentuje najważniejsze zagadnienia praktyczne i teoretyczne w psychoterapii tańcem i ruchem, wprowadzając w dziedzinę terapii, w której wewnętrzna przemiana dokonuje się poprzez autentyczny ruch.

Adresowany jest do wszystkich, którzy chcą poznać bliżej tę dziedzinę psychoterapii bez względu na dotychczasowe doświadczenia taneczne, ruchowe czy terapeutyczne, a także do osób, które planują podjąć kształcenie w Instytucie DMT.- zapraszamy każdego, kto ukończył 18 lat

Miejsce: ul. Grochowska 262 Warszawa

Prowadzenie: Małgorzata Wiśniewska

Więcej informacji: http://www.instytutdmt.pl/pl/sekcja/aktualnosci/warsztaty-podstawy-dmt/1,10,0

Wakacje z terapią tańcem i ruchem RUCH - CIAŁO - UMYSŁ

w Górach Bystrzyckich 12-18.08.17

W programie codziennie ok. 7 godzin warsztatowych, w tym: warsztaty terapii tańcem i ruchem, Ruchu Autentycznego, praca z technikami świadomości ciała, tańce w kręgu, relaksacja.

Podstawowe cele warsztatów to m.in.: wzmocnienie osobistego potencjału psycho-fizycznego, pogłębienie relacji ciało - umysł, uruchomienie/ wzmocnienie spontanicznej i twórczej ekspresji poprzez taniec i ruch, dotarcie do wewnętrznej siły i równowagi poprzez kontakt ze sobą, swoim ciałem i z innymi, pełniejsze czerpanie z własnych zasobów, uwolnienie napięć, stresu, relaksacja.

Uczestnicy otrzymają zaświadczenia o 35 godzinach warsztatowej pracy technikami terapii tańcem i ruchem.

Prowadzenie: Justyna Bajew

Więcej informacji: http://strefaruchu.pl/wakacje-z-terapią-tańcem-i-ruchem