Ewa Jaguszewska

Ewa Jaguszewska - psychoterapeutka, arteterapeutka, absolwenstka pedagogiki specjalnej.

Jestem absolwentką pedagogiki specjalnej ora IV-letniego, całościowego szkolenia psychoterapeutycznego DMT (Dance Movement Psychotherapy) w Polskim Instytucie Psychoterapii Tańcem i Ruchem. Ukończyłam szkolenie z Arteterapii w Polskim Instytucie Ericsonowskim oraz szereg kursów z różnych modalności terapeutycznych.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam przez ponad 10 lat w placówkach oświatowych z nurtu tradycyjnego oraz alternatywnego. Jako psychoterapeutka współpracowwałam
z Poradnią SCOLAR, Poradnią InRelatio-Przestrzeń Rodziny, Poradnią MentalPath oraz Poradnią Gniazdo. Doświadczenie kliniczne rozwijałąm na stażach w Klinice Psychiatrii Dzieci i Młodzieży w IPIN w Warszawie oraz Klinice Psychiatrii Dzieci i Młodzieży UJ CM.

Specjalizuję się w indywidualnej oraz grupowej pracy z młodzieżą, rodzicami oraz osobami dorosłymi. Moim szczególnym obszarem zainteresowań jest praca z osobami neuroróżnorodnymi.

Aktualnie przyjmuję młodzież powyżej 15 r.ż. oraz osoby dorosłe. Pracuję integracyjnie, szukając twórczego, unikatowego podejścia do relacji z każdym pacjentem.

Jestem prezeską Polskiego Stowarzyszenia Psychoterapii Tańcem i Ruchem. W swojej pracy przestrzegam kodeksu etycznego, poddając się regularnej superwizji indywidualnej oraz grupowej.

tel: 697 274 924