Anna Kurinia – certyfikowana psychoterapeutka tańcem i ruchem (certyfikat nr 10, od 2011r.), współautorka książki nt. psychoterapii tańcem i ruchem (GWP 2013r.). Posiada doświadczenie w pracy terapeutycznej z osobami: z doświadczeniem choroby psychicznej - schizofrenia, epizody psychotyczne; z zaburzeniami odżywania; z depresją; z zaburzeniami lękowymi; osobami starszymi, chorymi na Alzheimera; z dziećmi; osobami zainteresowanymi własnym rozwojem. Pracuje indywidualnie i grupowo. Prowadzi warsztaty i szkolenia. Współpracuje/współpracowała z: Oddziałem leczenia nerwic i depresji w Komorowie, Instytutem Psychiatrii i Neurologii, Nowowiejskim Szpitalem Psychiatrycznym, Fundacją Ef kropka. Pracuje w Centrum Alzheimera i Fundacji Tańczę więc Jestem.Psychoterapia Tańcem i Ruchem.