Grupy

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

LABAN/BARTENIEFF- STUDIUM ŚWIADOMEGO RUCHU

Warszawa, luty-czerwiec 2020

Cykl 5 weekendów, przeznaczony dla osób, które szukają nowych, ucieleśnionych sposobów własnego rozwoju przez eksplorowanie ruchu w metodzie Laban/Bartenieff, poznając jej strukturę i idee. Także dla osób, które zawodowo chcą zgłębiać język ruchu.
Najbardziej roztańczona oferta ośrodka Iba. I jednocześnie głęboki trening świadomości, zorganizowany wokół modelu języka ruchu, który jest w metodzie Laban/Bartenieff odbiciem modelu ludzkiego doświadczenia w sferach relacji, myślenia, odczuwania i emocji.

Prowadząca: Katarzyna Dańska

Więcej informacji: https://terapiatancem-iba.pl/weekendowa-praktyka-laban-bartenieff/

WYTAŃCZAJĄC JĘZYK CIAŁA – GRUPA LABAN BARTENIEFF

Warszawa, ul.Grażyny, stacja metra Racławicka 13.10.21- 23.02.21

wtorki 18.00-20.00 (15 spotkań)

Będziemy się różnorodnie, świadomie i spontanicznie poruszać, odkrywając, co służy każdej osobie na poziomie ciała, emocji i relacji. Będziemy szukać ruchów zgodnych z intencją i naturalnym przepływem i poznawać język ruchu stworzony przez Labana. Zatańczymy z każdym tematem, który przyjdzie i na który będzie można spojrzeć z innej perspektywy, „myśląc” bez wysiłku. Będziemy się otwierać na bogactwo odkryć związanych z rożnymi aspektami ruchu. Poznamy m.in. ruchowe wzorce rozwojowe, zatańczymy w swojej osobistej przestrzeni i przestrzeni innych osób, poznamy cechy ruchu i tematy obecne i w samym ruchu i w życiu i poodkrywamy związek między nimi.
Zapraszam te osoby, które już brały udział, ale i te dla których przygoda z językiem ruchu, z praktyką Laban Bartenieff to coś nowego. Praktykowanie ruchu Laban Bartenieff pozwala poznać tzw indywidualny podpis ruchowy i poszerzyć rozumienie siebie o perspektywę tego, co wyraża się poprzez ciało, a także zdobyć konkretną i praktyczną wiedzę o ruchu.

Agnieszka Sokołowska -psychoterapeutka i superwizorka tańcem i ruchem, nauczycielka języka ruchu ze specjalizacją w podejściu Laban Bartenieff Movement System, współautorka rocznego Kursu: Świadome ciało, język ruchu. Laban bartenieff Movement System i elementy terapii tańcem w pracy z ludźmi, prowadzonego z amerykańską nauczycielką Karen Studd.

Zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., +48 604 537 533 ; www.agasokolowska.com; Link - https://www.facebook.com/events/412650886340096/

TRENING ŚWIADOMOŚCI CIAŁA, EMOCJI, MYŚLI, RELACJI, VIII EDYCJA

Warszawa - 5 modułowy Trening w oparciu o podejście Laban Bartenieff Movement System oraz terapię tańcem i ruchem.

Na Trening składają się moduły:

24-25.10.2020 Obudzenie Świadomości, czyli wprowadzenie do Laban Bartenieff Movement System.
5-6.12.2020 Kształtowanie, czyli relacje ze sobą i z innymi.
23-24.01.2021 Emocje w ciele, ciało w emocjach.
6-7.03.2021 Harmonia Przestrzeni. Ruch i myślenie.
17-18.04.2021 Świadomość ruchu prowadząca do transformacji

Trening Świadomości stworzony został w oparciu o podejście Laban Bartenieff Movement (LBMS) oraz terapię tańcem i ruchem. 5 zjazdów składa się na spójny cykl zajęć w trybie sobotnio-niedzielnym. Jest to autorski program prowadzony przez Aga Sokołowska (nauczycielkę języka ruchu oraz certyfikowaną terapeutkę tańcem i ruchem i analityczkę ruchu). Korzyścią z udziału (poza pracą własną) jest poznanie kluczowych elementów języka ruchu, kategorii ruchu, tematów życiowych obserwowanych w ciele i rozwój umiejętności pracy poprzez ciało nad tematami emocji, relacji, przekonań. Program ma spójną logikę. Pomiędzy spotkaniami jest do wykonania praca własna (ruchowa i poznawcza). Zapraszam osoby, które pracują z ludźmi: terapeutów, arteterapeutów, coachów, socjoterapeutów, trenerów, nauczycieli, instruktorów jogi, pilatesu i innych technik ruchu oraz osoby, które chcą wzbogacić swoje życie poprzez głębokie doświadczenie siebie w ciele.

LINK: https://www.facebook.com/events/823034251499133/