Grupy

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

Ciało-Emocje-Relacje. Grupa Terapii Tańcem i Ruchem

Warszawa, środy od 18.30-20.30 15 spotkań od 8 listopada 2017

Grupa jest dla Ciebie jeśli masz poczucie, że czujesz w ciele napięcie, sztywność, często się kontrolujesz. Często rezygnujesz. Z objęcia kogoś, z zabrania głosu, z gromkiego śmiechu. Masz płytki oddech, ściśnięte gardło, trudno ci o odczuwanie przyjemności. Czujesz skrępowanie w kontaktach z innymi, nie potrafisz siebie chronić, czujesz, że często postępujesz wbrew sobie. Albo nie wiesz co naprawdę czujesz. Nie rozumiesz swoich emocji. O korzyściach z udziału w grupie i sposobach pracy i warunkach udziału przeczytasz tutaj: http://www.terapiatancem-iba.pl/grupa/
Prowadzące: Izabela Guzek i Katarzyna Dańska z Ośrodka Terapii Tańcem i Ruchem Iba
Miejsce: Warszawa, Naturalne Centrum Zdrowia, ul. Grażyny 15
Kontakt i zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. tel 501 637 844 lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.; tel: 600 390 008

Ja, Ty, My – o relacjach i emocjach w ruchu. Grupowa psychoterapia tańcem i ruchem

Warszawa, poniedziałki w godz. 18:00-20:00, start 16.10., 22 spotkania

Zapraszamy do udziału w grupowej psychoterapii tańcem i ruchem, gdzie ruch i bezruch będą drogą do emocji i do relacji; pozwolą wyrazić to, co trudno wyrazić słowami. Przyglądanie się w ruchu własnym reakcjom cielesnym, emocjom i skojarzeniom pozwoli uczestnikom nabierać wprawy w dostrzeganiu i rozumieniu związku pomiędzy działaniem, czuciem i myśleniem. Pozwoli spróbować nowych sposobów nawiązywania relacji i komunikacji z drugim człowiekiem. Być może pokaże nowe ścieżki otwierania się na drugą osobę i na budowanie bliskości, ale i na chronienie własnych granic fizycznych i psychicznych oraz bycie wiernym sobie w relacji z drugim człowiekiem. Sesje składać się będą z ruchu oraz rozmowy.

Więcej na https://www.facebook.com/events/499929957072766/

Prowadzące: Aleksandra Capiga-Łochowicz i Anna Kowalska-Catalano