Grupy

Warsztaty   Warsztaty   Warsztaty

Grupowa superwizja DMT w Polskim Instytucie Psychoterapii Tańcem i Ruchem

WARSZAWA sala przy ul. Pięknej 24/26 raz w miesiącu w piątki w godzinach 17-21

Planowane terminy spotkań: 16 marca, 13 kwietnia , 26 maja, 8 czerwca 2018 r.
Zapraszamy psychoterapeutów DMT jak również psychoterapeutów innych podejść oraz specjalistów zajmujących się pomocą psychologiczną, pracujących indywidualnie i grupowo .
Uczestnikami mogą być zarówno osoby rozpoczynające pracę w zawodzie jak i bardziej doświadczone, szukające nowych ścieżek rozwoju zawodowego.
Praca superwizyjna odbywać się będzie w stałej grupie w oparciu o psychoterapię tańcem i ruchem z uwzględnieniem podejścia psychodynamicznego i humanistycznego. Będziemy wykorzystywać ruch i zwracać uwagi na sygnały płynące z ciała przy omawianiu problematyki superwizyjnej.
W związku z tym, że grupa będzie pracowała w stałym składzie w danym okresie, dlatego uczestnictwo obejmuje 4 spotkania. Planowana jest możliwość kontynuacji po przerwie wakacyjnej.
Liczba uczestników 6-10 osób.

Więcej na: https://web.facebook.com/events/2072721192957236/ oraz w aktualnościach na www.instytutdmt.pl
Prowadzenie: Katia Mirlina i Małgorzata Wiśniewska, certyfikowane superwizorki DMT i nauczycielki w Polskim Instytucie Psychoterapii Tańcem i Ruchem.

Trening świadomości ciała, emocji, myśli, relacji - VI edycja

5 modułowy Trening w oparciu o podejście Laban Bartenieff Movement oraz terapię tańcem i ruchem.

Warszawa – na Trening składają się moduły:

06-07.10. 2018 Obudzenie Świadomości, czyli wprowadzenie do Laban Bartenieff Movement System.
17-18.11.2018 Kształtowanie, czyli relacje ze sobą i z innymi.
05-06.01.2019 Emocje w ciele, ciało w emocjach.
23-24.02.2019 Harmonia Przestrzeni. Ruch i myślenie.
6-7.04.2019 Świadomość ruchu prowadząca do transformacji
Trening Świadomości stworzony został w oparciu o podejście Laban Bartenieff Movement (LBMS) oraz terapię tańcem i ruchem. 5 zjazdów składa się na spójny cykl zajęć w trybie sobotnio-niedzielnym. Jest to autorski program prowadzony przez Aga Sokołowska (jedyną obecnie w Polsce certyfikowaną terapeutkę tańcem i ruchem i analityczkę ruchu). Korzyścią z udziału (poza pracą własną) jest poznanie kluczowych elementów języka ruchu, kategorii ruchu, tematów życiowych obserwowanych w ciele i rozwój umiejętności pracy poprzez ciało nad tematami emocji, relacji, przekonań. Program ma spójną logikę. Pomiędzy spotkaniami jest do wykonania praca własna (ruchowa i poznawcza). Zapraszam osoby, które pracują z ludźmi: terapeutów, arteterapeutów, coachów, socjoterapeutów, trenerów, nauczycieli, instruktorów jogi, pilatesu i innych technik ruchu oraz osoby, które chcą wzbogacić swoje życie poprzez głębokie doświadczenie siebie w ciele.

Prowadząca : Agnieszka Sokołowska -psychoterapeutka i superwizorka tańcem i ruchem, ze specjalizacją i wieloletnią praktyką w analizie ruchu – certyfikat Laban International Movement Studies.

Zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., +48 604 537 533 ; www.agasokolowska.com; Link - http://agasokolowska.com/event/trening-swiadomosci/